A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Барської міської ради
Відділ освіти Барської міської ради

У МІСТІ ПРОЙШЛА НАЙБІЛЬША ПАТРІОТИЧНА ГРА «ДЖУРА»

Дата: 03.05.2024 12:07
Кількість переглядів: 12

Фото без опису

В Україні джурами завжди називали молодих вихованців, зброєносців і помічників досвідченого козака. Стати джурою міг не кожен, а лише той, хто годився до козацької служби, пройшовши певні випробування – як фізичні, так і моральні.

3 травня 2024року пройшов міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), за участю 22 команд від закладів загальної середньої освіти Барськоїміської ради.

Урочисте відкриття та сама гра проходили на території міського парку.

На заході був присутній заступник міського голови Микола Мандрика, який відзначив важливість цієї події, особливо під час повномасштабної війни.

Заступник командира військової частини Руслан Кушнір побажав юним джурам показати хороші результати.

«Джура» покликана на виховання патріотів, захисників державної незалежності та територіальної цілісності України як високоморальних особистостей, які плекають українські традиції, духовні цінності, володіють відповідними знаннями, вміннями та навичками, здатні реалізувати свій потенціал в сучасному суспільстві.

Під час гри учасники мали змогу продемонструвати свою вправність у змаганнях зі стройової підготовки ”Впоряд”(оцінка навичок стройової підготовки учасників), стрільби з пневматичної зброї, туристичної ”Смуги перешкод”, інтелектуальної вікторини ”Відун”, «Фізичної підготовки», «Метання гранати», «Саперної підготовки», «Пластун», «Рятівник» та якісну підготовку до змагань.

Після підведення підсумків змагань переможці будуть нагороджені грамотами за участь та перемогу у випробуваннях. Краща з команд буде приймати участь в обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово- патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень