A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Барської міської ради
Відділ освіти Барської міської ради

ВІНОК ШЕВЧЕНКОВІ СПЛІТАЄМО ІЗ ВІРШІВ

Дата: 12.03.2024 15:18
Кількість переглядів: 6

Благословенна та година,

що народила мати сина

і нарекла його Тарасом…

Благословен той день і час,

коли прослалась килимами земля,

яку сходив колись Тарас

малими босими ногами,

земля, яку скропив Тарас

дрібними росами – сльозами…

Цьогоріч світ відзначав 210-у річницю від дня народження Великого Кобзаря. Учні Барського ліцею №2 активно взяли участь у шкільному етапі конкурсу читців поезій Тараса Шевченка.

Захід проведено з метою розширення знань учнів про життєвий і творчий шлях славного сина України, а також визначення найкращих декламаторів Шевченкової поезії.

Прекрасне Тарасове слово, правдиве і пророче, звучало у стінах ліцею зі шкільної сцени.

До участі запрошувалися учні 1-11 класів. Під час декламації на конкурсі пролунала велика кількість творів Кобзаря: «Заповіт», «Мені тринадцятий минало…», «Доля», «Зоре моя вечірняя», «Сестрі» та багато інших.

Варто відзначити, що учасники дуже відповідально поставилися до завдання: вишиванка, українська символіка та святковий настрій були атрибутами виступів конкурсантів, а також були надзвичайно оригінальні підходи до декламації, завдяки яким твори Шевченка та інших поетів по-новому зазвучали і були насичені індивідуальним емоційним забарвленням самих читців.

З-поміж 68-ми учасників було визначено переможців та представників від ліцею на міський етап конкурсу: Дмитришена Мілена (2-А клас), Сауляк Олександр (4-А клас), Загродська Катерина (7-Б клас), Данилишина Анна (4-А гім. клас), Мельник Софія (9-В клас). Тож бажаємо їм перемоги!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень