A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Барської міської ради
Відділ освіти Барської міської ради

Заходи до дня народження Тараса Шевченка у Журавлівському ЗЗСОО

Дата: 10.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 44

Уклін тобі, Тарасе!

Навесні ,коли тануть сніги

І на рясті заграє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає із покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Григорович Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Саме він і повернув народу його голос – українську мову. Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим.
9 березня у Журавлівському ЗЗСО І-ІІ з метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова було проведено виховні заходи, метою яких було на прикладі життя й діяльності Кобзаря виховувати любов до рідної землі, свого народу, мови і культури; сприяти усвідомленню власної ролі й відповідальності в майбутньому за долю нашої держави; вшанувати пам'ять геніального українського поета.

Відповідно до спланованих заходів було оформлено виставку творчих робіт «Вінок Кобзареві»:

Учні 9 класу(уч.Гречанюк Л.О.) підготували урок позакласного читання «Нам треба твого голосу, Тарасе!»». Цікаво та змістовно звучали на уроці повідомлення про віхи творчості Шевченка, про маловідомі та цікаві факти з його біографії. Діти декламували улюблені поезії Кобзаря, інсценізували уривки з його творів.

З метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка учні закладу долучилися до написання есе «Мій Шевченко».

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу. І серед них — найперший і найголовніший:

Свою Україну любіть,

Любіть її… Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень