A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Барської міської ради
Відділ освіти Барської міської ради

УВАГА! ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ!

Дата: 30.08.2021 09:26
Кількість переглядів: 202

1.Найменування організатора громадського обговорення -  Барська міська рада  та відділ освіти Барської міської ради.

2.Мета: врахування думки жителів громади щодо  плану модернізації мережі закладів загальної середньої освіти Барської міської ради:

  • - Луко-Барський ЗЗСО І-ІІІ ст- ЗДО Барської міської ради у Луко-Барську гімназію з дошкільним підрозділом Барської міської ради
  •  Чемериський ЗЗСО І-ІІ ст.-ЗДО  у Чемериську початкову школу з дошкільним підрозділом
  • - Гармацький ЗЗСО І –ІІ ст.Барської міської ради у Гармацьку  гімназію з дошкільни підрозділом Барської міської ради (шляхом приєднання Гармацького ЗДО)
  • - Гулівський ЗЗСО І-ІІ ст.-ЗДО Барської міської радиу Гулівську початкову школу з дошкільним підрозділом Барської міської ради

3. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форми для подання пропозицій (зауважень): м. Бар, вул.Буняковського 4, e-mail: barosvitaotg@ukr.net

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

4.Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: відділ освіти,м.Бар вул.Буняковського 4,barosvitaotg@ukr.net

5. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення:

Контактна особа – Марущак Наталія Іванівна, головний спеціаліст відділу освіти, (04341)22114,barosvitaotg@ukr.net.

 6.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Барської міської ради та відділу освіти Барської міської ради.

Інформаційний додаток до повідомлення

 Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 78 Господарського кодексу України, пункту 3 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», Законів України «Про освіту»,  до Закону України “Про повну загальну середню освіту” від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон містить терміни “початкова школа”, “гімназія”, “ліцей”. Зокрема Стаття 32  ЗУ «Про повну загальну середню освіту» передбачає наступне:

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу), приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Ліцеї можуть бути утворені та здійснювати освітню діяльність за умови дотримання вимог цього Закону, ліцензійних умов та положення про ліцей, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Рішення про утворення початкової школи як структурного підрозділу у складі гімназії, його реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймає (приймають) засновник (засновники) такого закладу освіти.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника.

Відповідно до статті 35 ЗУ «Про повну загальну середню освіту», здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

  • початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;
  • гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;
  • ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії.

Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

Як виняток, за рішенням засновника, ліцей може також забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

Заклад загальної середньої освіти, що здійснює освітню діяльність на декількох рівнях загальної середньої освіти, має тип закладу вищого рівня, на якому провадиться освітня діяльність.

Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців. Дія прийнятого рішення поширюватиметься на учнів та їх батьків.

Громадські обговорення відбудуться згідно графіку:

Гулівський ЗЗСО І-ІІ ст.-ЗДО, адреса вул.Центральна 10, с.Гулі - 24.05.2022р. о 11.00 год

Чемериський ЗЗСО І-ІІ ст.-ЗДО, адреса вул. Б.Хмельницького 25, с.Чемериське - 03.06.2022р. о 11.00 год

Гармацький ЗЗСО І-ІІ ст., адреса вул. Соборна 52-Б, с.Гармаки - 07.06.2022р. о 11.00 год

Луко-Барський ЗЗСО І-ІІІ ст.-ЗДО, адреса вул.Калинова 8, с.Лука-Барська - 08.07.2022 о 10.00 год


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень