A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Барської міської ради
Відділ освіти Барської міської ради

Підсумки проведення районного етапу виставки – конкурсу «Український сувенір».

Дата: 22.12.2017 11:14
Кількість переглядів: 220

   

   На виконання плану проведення районних масових заходів Центру позашкільної роботи на 2017 рік та з метою виховання національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, залучення молодого покоління до джерел і процесу творення українського народного мистецтва; розвитку творчих здібностей дітей, формування стійкого інтересу до творчої діяльності; створення умов для раннього виявлення та подальшого розвитку обдарувань особистості, популяризації дитячої художньої творчості з 23 листопада по 08 грудня 2017 року було проведено районний конкурс «Український сувенір». 
У виставці- конкурсі взяли участь учні 2-10 класів ЗОШ району, віком від 6 до 16 років включно за трьома віковими категоріями. 
На виставку-конкурс були представлені роботи, виготовлені в номінаціях «Традиційний український сувенір (виріб)» та «Тематичний дизайнерський виріб» з найбільш поширених матеріалів: глини, лози, соломи, трави, тканини, паперу, солоного тіста, сиру, інших природних матеріалів рослинного та тваринного походження вторинної сировини.
На виставку - конкурс з 9 шкіл і Центру позашкільної роботи було представлено 43 дитячих роботи: 
- зразки традиційних іграшок (ляльки, фігурки людей, тварин, меблі, посуд, іграшки-забавлянки з рухомими та звуковими ефектами);
- копії стародавніх іграшок, збережених в родинах протягом декількох поколінь;
- предмети вжитку, що можуть бути зразками традиційної української сувенірної продукції;
- сучасні дизайнерські вироби, виготовлені з використанням народних традицій та символіки декоративно-прикладного мистецтва, із застосуванням елементів різьблення, вишивки, декоративного розпису, плетення, ткацтва;
- сучасні саморобні іграшки, сувеніри, предмети вжитку, виготовлені здебільшого руками батьків, дідусів, бабусь за давніми родинними традиціями.
Для підведення підсумків було створено журі з кращих керівників гуртків закладу, в компетенції якого оцінити роботи за критеріями (оригінальність задуму, виразність та органічність виробу, відповідність традиціям щодо форм, пластики і колориту, емоційність образу ляльок, збереження функцій іграшок) та вибрати кращі для представлення району на обласному рівні.
Протягом 11-12 грудня було підведено підсумки заочного конкурсу. 
Більшість поданих виробів відповідали вимогам положення виставки. Проте, якість оформлення та змістовність деяких робіт залишилася низькою. Найбільшу кількість зауважень журі висловило до оформлення учасниками документації Цілий ряд робіт не мали паспортів або навіть етикеток. Від окремих шкіл були відсутні заявки. На деяких не вказано ім’я автора, назва роботи, номінації. 
На підставі рішення журі,
І місце – НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №2-гімназія» м. Бара. та гуртки Центру позашкільної роботи
ІІ місце – Журавлівська ЗОШ І-ІІ ст., 
ІІІ місце – ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Бара.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень